Je kat uitlaten?

Honden worden altijd door mensen uitgelaten, maar met katten is dit eigenlijk bijna niet het geval. Katten zijn zelfstandig en kunnen zichzelf vaak wel redden. Maar is dit ook in drukke steden zo? En is het mogelijk dat sommige katten het leuk vinden als ze uitgelaten worden?

Een huisdier aan de lijn

In een druk stadscentrum, zoals Amsterdam, lopen niet alle katten zelfstandig los rond. Of het baasje wil het niet of de kat houdt zelf niet van drukke ruimtes. Eenmaal aangekomen op een rustigere plek, zoals een park, kan de kat worden losgelaten. Vervolgens kan je kat lekker in de rondte rennen! Sommige mensen kijken er wel raar van op: een kat aan een touwtje.

Avontuur

Sommige katten vinden het daadwerkelijk leuk om met hun baasje te lopen. Als je het eens probeert, merk je gelijk wel wat je kat ervan vindt. Sommige katten rennen daadwerkelijk naar het tuigje toe om weer een wandeling te maken. Sommige katten vinden het gewoon leuk en houden van het avontuur met hun baasje.

Is het gevaarlijk?

Is het gevaarlijk om je kat een lijntje te hebben? Gaat dit tegen de natuur in? Tegenwoordig zijn er steeds meer onvriendelijke mensen en honden op straat. Als je in zulke situaties je kat aan een lijntje hebt, kan dat voor beide partijen positief zijn. Je kunt je kat snel oppakken, omdat je hem/haar aan een lijntje hebt. Bovendien kun je je kat laten wennen aan een nieuw gebied als hij gewend is om een tuigje te dragen. Normaal gaan katten namelijk niet al te ver van huis.

Tips

Mocht je dan eens met je kat willen gaan wandelen, houd je dan in ieder geval aan de volgende tips:

  • Ga pas naar buiten als je huisdier er al aan gewend is om met een tuigje te lopen. Oefen daarom eerst binnen.
  • Begin met kleine stukjes: niet gelijk kilometers lang.
  • Oefen op verschillende tijdstippen.
  • Wees altijd alert op onveilige situaties.
  • Let op je huisdier: vindt hij/zij het wel leuk aan het tuigje?